Вараська традиція з приготування мацика увійшла до переліку нематеріальної культурної спадщини

Нещодавно відбулося засідання робочої групи при Рівненській облдержадміністрації, під час якого визначили перелік 15 елементів нематеріальної культурної спадщини, що увійдуть до обласного переліку елементів НКС.
Повідомляє Департамент культури, туризму, молоді та спорту.
Серед елементів – «Традиція приготування мацика», яку подавали від Вараської громади. Елемент поширений у селах Мульчиці, Собіщиці, Більська Воля, Березина.
Мацик – це українська сиров'ялена м'ясна страва, яку готують шляхом тривалого зберігання свинячого сечового міхура або шлунка свині, міцно заповненого м'ясом і приправленого спеціями.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром