Гастроспадщина: як у Хиночах готують маглаї з квасолею
01 Травня 2024, 12:02
605
Маглаї. Фото Олега Босика
Кожен регіон має страви, рецепти яких передаються з покоління у покоління, а відтак стають гастрономічною спадщиною.
Нині на Рівненщині триває формування гастрономічної карти регіону, тож Район.Вараш вирішив долучитись до популяризації смачного надбання нашого краю.
Представляємо вашій увазі рецепт маглаїв з квасолею, яким люб'язно поділились господиня з села Хиночі Володимирецької громади Софія Кравчук.
Інгредієнти:
- 1 кілограм квасолі
- 2 морквини
- 3 цибулини
- 2 картоплини
- сіль, перець до смаку
Приготування:
- відварити та розтовкти на пюре квасолю, відварити одну картоплину, посмажити моркву з 2 цибулинами
- товчену квасолю змішати з посмаженими овочами, коли маса схолоне, сформувати невеликі овальні коржики
- на терці натерти половину сирої очищеної картоплини та одну цибулину
- сиру картопляно-цибулеву масу перемішати з товченою вареною картоплиною, додати спеції до смаку
- сформувати з картопляної маси пиріжки, «загорнувши» у них начинку-коржики
- смажити на олії до золотистого кольору
- до столу подавати зі шкварками чи смаженою цибулею
Читайте також:
09/12/2024
Понеділок
09.12.2024
08:46
08.12.2024
13:10
10:19
09:38
07.12.2024
18:54
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт