стрічка

Гастроспадщина: як у Хиночах готують маглаї з квасолею

01 Травня 2024, 12:02
Маглаї. Фото Олега Босика 605
Маглаї. Фото Олега Босика

Кожен регіон має страви, рецепти яких передаються з покоління у покоління, а відтак стають гастрономічною спадщиною.

Нині на Рівненщині триває формування гастрономічної карти регіону, тож Район.Вараш вирішив долучитись до популяризації смачного надбання нашого краю.

Представляємо вашій увазі рецепт маглаїв з квасолею, яким люб'язно поділились господиня з села Хиночі Володимирецької громади Софія Кравчук.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм квасолі
  • 2 морквини
  • 3 цибулини
  • 2 картоплини
  • сіль, перець до смаку

Приготування:

  • відварити та розтовкти на пюре квасолю, відварити одну картоплину, посмажити моркву з 2 цибулинами
  • товчену квасолю змішати з посмаженими овочами, коли маса схолоне, сформувати невеликі овальні коржики
  • на терці натерти половину сирої очищеної картоплини та одну цибулину
  • сиру картопляно-цибулеву масу перемішати з товченою вареною картоплиною, додати спеції до смаку
  • сформувати з картопляної маси пиріжки, «загорнувши» у них начинку-коржики
  • смажити на олії до золотистого кольору
  • до столу подавати зі шкварками чи смаженою цибулею

 

Читайте також: 

Коментар
09/12/2024 Понеділок
09.12.2024
08.12.2024
07.12.2024