Гастроспадщина: як у Старій Рафалівці готують кльоцки
29 Квітня 2024, 10:45

Кльоцки у молоці
Кожен регіон має страви, рецепти яких передаються з покоління у покоління, а відтак стають гастрономічною спадщиною.
Нині на Рівненщині триває формування гастрономічної карти регіону, тож Район.Вараш вирішив долучитись до популяризації смачного надбання нашого краю.
Представляємо вашій увазі рецепт кльоцків, яким люб'язно поділились жительки села Стара Рафаліка Вараської громади Гурик Олена та її невістка Алла.
Інгредієнти:
- 0,5 літра води
- 3 літри молока
- 2 кілограми картоплі
- сіль до смаку
Приготування:
- змішати воду, молоко, сіль, поставити на вогонь і довести до кипіння
- начищену картоплю потерти на тертці, віджати у марлі. Крохмаль, що утворився, додати до картоплі.
- сформувати з картоплі кульки і відварити у киплячому молоці
- перед вживанням дати настоятись 20 хвилин
Читайте також:
- Гастроспадщина: як у Більській Волі готують пироги з бобом та чорницею
- Гастроспадщина: як у Заболотті готують східні млинці
10/02/2025
Понеділок
10.02.2025
18:20
09:18
09.02.2025
ГАЛЕРЕЯ
Афіша
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт