Кульбабове варення: господиня з Володимирця розповіла, як готує квітковий смаколик

Катерина Шама із Володимирця цьогоріч вперше приготувала кульбабове варення. Каже, що воно виходить густим, з насиченим ароматом та кислинкою.
Про користь кульбабового варення та його рецепт жінка розповіла Суспільному.
Катерина – мама десятирічної Софії і семирічного Богдана. На рецепт кульбабового варення вона натрапила в інтернеті, шукаючи ідеї, як витягнути дітей з гаджетів, зайнявши їх чимось корисним на вулиці.
«Я сказала, що мені потрібно назбирати тисячу кульбаб. Ну, це так, із запасом. Діти пішли, з азартом їх назбирали, я їм трошки допомогла, і ми почали варити варення», – пригадує жінка.
За рецептом, який Катерина знайшла в інтернеті, на одну порцію варення треба назбирати 300 кульбаб.
«З такої кількості квіток виходить приблизно літр кульбабового варення. Сам смаколик готується два дні. Кульбабки промиваємо дуже ретельно, заливаємо окропом. Додаємо апельсин та лимон шматками, проварюємо і залишаємо настоюватися до наступного дня. Потім суміш потрібно процідити, додати цукор та варити, постійно помішуючи. Варення виходить густим, з насиченим ароматом та кислинкою на смак. За густиною схоже на карамель. І смачно, і цікаво. Тож поки цвітуть кульбаби — збиратиму їх разом з дітьми на варення знову», – запевняє володимирчанка.