Індукційна VS газова: яку варильну поверхню краще вибрати

Усе більше людей приєднується до тренду здорового харчування. Найкращий спосіб їсти збалансовано та корисно — це готувати страви вдома, якщо для цього вистачає вільного часу та бажання.
В асортименті магазинів є чимало кухонного приладдя, яке значно спрощує приготування страв. Але варильна поверхня — один з основних пристроїв на кухні. З її допомогою можна швидко підігріти воду для кави, заварити дитячу суміш чи приготувати багатокомпонентну страву.
Найбільший попит мають газові та індукційні моделі. Які переваги цих побутових приладів — розповідаємо в статті.
Індукційні поверхні: ключові переваги та недоліки
В основі роботи приладу лежить явище електромагнітної індукції. Така варильна поверхня виготовляється з міцної склокераміки, стійкої до високих температур. Всередині кожної варильної зони розташовано щільно намотану котушку металу. Коли користувач вмикає живлення, через неї проходить змінний струм і створює навколо високочастотне змінне магнітне поле.
Основні переваги пристрою такого типу:
-
висока ефективність нагрівання: нагрівається лише зона приготування, на якій знаходиться посуд. Тому тепло не втрачається, забезпечуючи високу швидкість підігрівання їжі;
-
простота догляду: класична індукційна варильна панель в ALLO абсолютно рівна та гладенька, без декору та зайвих виступів. Її можна легко очистити звичайною губкою;
-
безпечність: відсутність відкритого полум’я знижує ризик виникнення пожежі;
-
автоматизація: завдяки використанню сучасних технологій, індукційні моделі мають широкий спектр додаткових функцій. Підігрівання конфорки можна поставити на таймер. Інтенсивність нагрівання можна регулювати дистанційно через застосунок у смартфоні. Також конфорка може зберігати залишкове тепло, щоб страва не остигла після приготування.
Попри високу енергоефективність, індукційна варильна поверхня споживає чимало електроенергії. Тому перед придбанням важливо перевірити потужність електромережі у вашому будинку.
Газові варильні поверхні: чи варто купувати
Газові моделі не втрачають популярності серед користувачів. Сучасні технології дають змогу зробити їх більш функціональними та максимально безпечними для використання.
Чому користувачі вибирають газові варильні поверхні?
-
Низьке споживання електроенергії та невеликі комунальні платежі. Використовувати газ для приготування їжі вигідніше з економічної точки зору, зважаючи на ціну «блакитногопалива». Електроенергія в газових пристроях витрачається лише на періодичне використання допоміжних функцій.
-
Є можливість використовувати каструлі з будь-яких матеріалів і різного розміру. Газ швидко та рівномірно прогріває посуд.
-
Сучасні моделі мають додаткові конфорки різного розміру та потужності для обсмалювання птиці, приготування страв у вок-сковороді.
Недолік таких кухонних пристроїв — відкрите полум’я. Якщо сильний протяг загасить його, то може статися небезпечна ситуація. Сучасні моделі майже на 100% позбавлені такої проблеми, бо мають функцію газ-контролю.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром