стрічка

Індукційна VS газова: яку варильну поверхню краще вибрати

21 Вересня 2023, 16:21
Фото ілюстративне 297
Фото ілюстративне

Усе більше людей приєднується до тренду здорового харчування. Найкращий спосіб їсти збалансовано та корисно — це готувати страви вдома, якщо для цього вистачає вільного часу та бажання.

В асортименті магазинів є чимало кухонного приладдя, яке значно спрощує приготування страв. Але варильна поверхня — один з основних пристроїв на кухні. З її допомогою можна швидко підігріти воду для кави, заварити дитячу суміш чи приготувати багатокомпонентну страву.

Найбільший попит мають газові та індукційні моделі. Які переваги цих побутових приладів — розповідаємо в статті.

Індукційні поверхні: ключові переваги та недоліки

В основі роботи приладу лежить явище електромагнітної індукції. Така варильна поверхня виготовляється з міцної склокераміки, стійкої до високих температур. Всередині кожної варильної зони розташовано щільно намотану котушку металу. Коли користувач вмикає живлення, через неї проходить змінний струм і створює навколо високочастотне змінне магнітне поле.

Основні переваги пристрою такого типу:

  • висока ефективність нагрівання: нагрівається лише зона приготування, на якій знаходиться посуд. Тому тепло не втрачається, забезпечуючи високу швидкість підігрівання їжі;

  • простота догляду: класична індукційна варильна панель в ALLO абсолютно рівна та гладенька, без декору та зайвих виступів. Її можна легко очистити звичайною губкою;

  • безпечність: відсутність відкритого полум’я знижує ризик виникнення пожежі;

  • автоматизація: завдяки використанню сучасних технологій, індукційні моделі мають широкий спектр додаткових функцій. Підігрівання конфорки можна поставити на таймер. Інтенсивність нагрівання можна регулювати дистанційно через застосунок у смартфоні. Також конфорка може зберігати залишкове тепло, щоб страва не остигла після приготування.

Попри високу енергоефективність, індукційна варильна поверхня споживає чимало електроенергії. Тому перед придбанням важливо перевірити потужність електромережі у вашому будинку.

Газові варильні поверхні: чи варто купувати

Газові моделі не втрачають популярності серед користувачів. Сучасні технології дають змогу зробити їх більш функціональними та максимально безпечними для використання.

Чому користувачі вибирають газові варильні поверхні?

  1. Низьке споживання електроенергії та невеликі комунальні платежі. Використовувати газ для приготування їжі вигідніше з економічної точки зору, зважаючи на ціну «блакитногопалива». Електроенергія в газових пристроях витрачається лише на періодичне використання допоміжних функцій.

  2. Є можливість використовувати каструлі з будь-яких матеріалів і різного розміру. Газ швидко та рівномірно прогріває посуд.

  3. Сучасні моделі мають додаткові конфорки різного розміру та потужності для обсмалювання птиці, приготування страв у вок-сковороді.

Недолік таких кухонних пристроїв — відкрите полум’я. Якщо сильний протяг загасить його, то може статися небезпечна ситуація. Сучасні моделі майже на 100% позбавлені такої проблеми, бо мають функцію газ-контролю.

Коментар
01/12/2023 Четвер
30.11.2023