стрічка

Підприємець з Вараша виграв грант від держави, щоб навчати дітей 3D-моделюванню та робототехніці

29 Березня 2023, 19:17
Олег Квас отримав грант від держави на розвиток власної справи 1606
Олег Квас отримав грант від держави на розвиток власної справи

Вараський підприємець Олег Квас скористався урядовою програмою «єРобота» й отримав грант від держави на розвиток власної справи.

Два роки тому разом із дружиною Олег відкрив репетиторський простір «ALFADIGITALCENTER».

Про це пишуть на сторінці Рівненської обласної військової адміністрації.

«Спершу вирішили займатися зі школярами математикою та фізикою.  Починали з маленької кімнати й розраховували максимум на 30 учнів», – ділиться підприємець.

Тепер у їхньому центрі – вже 130 учнів. Вони займаються, зокрема за такими напрямками, як математика, фізика, хімія, 3D-графіка та дизайн, розробка ігор тощо.

Чоловік скористався урядовою програмою «єРобота», його проєкт підтримали. Тож за державні кошти Олег Квас закупив необхідне обладнання і працевлаштував двох фахівців.

«За грантові кошти ми також придбали 3D-принтер, необхідний для вивчення 3D-моделювання. Водночас, окрім опанування нових знань і навичок, ми будемо волонтерити – виготовляти на закупленому обладнанні так звані хвостовики для бомб. Це комплекти із невеликих крил, які використовують для кращого наведення. Їх макети розроблятимуть діти. При цьому будемо використовувати наші матеріали. Передаватимемо хвостовики нашим хлопцям на передову», – розповідає підприємець.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024