стрічка

У Вараші коронавірус набирає обертів – на Рівненській АЕС ввели масковий режим

14 Березня 2023, 19:08
Фото ілюстративне 1033
Фото ілюстративне

Впродовж останніх десяти днів спостерігається ріст захворюваності на Covid-19 серед жителів міста-супутника та працівників Рівненської АЕС.

Станом на ранок 13 березня у 27 працівників станції підтвердили захворювання на Covid-19 та у 80 осіб – у місті Вараш, – інформує пресслужба станції.

Лише за тиждень приріст захворювання становив 32 випадки, а одужання – 26, що свідчить про негативну динаміку. Мова про новий різновид штаму «Омікрон», що характеризується високим рівнем розповсюдження.

Серед хворих – як старші, так і молодь. Новий штам вірусу поширюється як серед вакцинованих, так і не вакцинованих. Водночас середня тривалість перебігу захворювання суттєво скоротилася – до 5-7 днів, а симптоми стали легшими та менш вираженими у порівнянні з тими, що були рік-півтора тому. Також немає киснезалежних пацієнтів, зокрема в лікувальному закладі міста-супутника РАЕС – їх стало значно менше.

Відомо, що у зв'язку з ростом захворюваності на підприємстві відновили масковий режим.

За останні декілька днів динаміка щодо нових випадків Covid-19 серед атомників суттєво змінилася. За словами головної медикині станції Наталії Кучерук, уберегтися від захворювання допоможе дотримання вже звичних для нас карантинних норм та правил. Це, зокрема, респіраторна гігієна та використання захисних масок, особливо в місцях масового скупчення людей – при перетині контрольно-пропускних пунктів, в автобусах, їдальнях, навчальних класах, під час проведення виробничих нарад тощо. Також важливим залишається дотримання дистанції не менше ніж 1,5 м, температурний скринінг при проході на роботу, часте миття рук та їх обробка антисептичними засобами, провітрювання робочих приміщень.

Ефективним методом боротьби з Covid-19 залишається вакцинація, що допомагає легшому перебігу захворювання.

Мобільні бригади медиків періодично здійснюють вакцинацію працівників на території підприємства, тож усі охочі без відриву від виробництва можуть отримати необхідне щеплення. Наразі наявні до використання вакцини Pfizer, CoronaVac, Johnson & Johnson.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39