стрічка

У Вараші – мітинг: містяни вимагають евакуювати з Бахмута терооборонівців

14 Березня 2023, 15:50
Мітинг у Вараші, 14 березня 106895
Мітинг у Вараші, 14 березня

Останніми днями у соцмережах користувачі активно поширюють інформацію про великі втрати на передовій.

За словами Вараського міського голови Олександра Мензула, ця інформація не відповідає дійсності.

«У соціальних мережах шириться відео одного з бійців територіальної оборони Вараського району про нібито дуже великі втрати наших хлопців на передовій. Це неправда. Навіть якщо рахувати з початку широкомасштабного вторгнення Росії, ми втратили в рази меншу кількість наших бійців.

Зараз на передовій працюють три роти тероборони, які почергово одна одну підтримують.

Я закликаю всіх користуватись лише офіційною та перевіреною інформацією. Пам′ятайте, що поширення неправдивої інформації приносить біль і страждання родинам військовослужбовців, які щохвилини переживають за своїх рідних. Майте повагу до військових і їхніх родин.

Я щодня контактую з військовою адміністрацією та командирами, куди входить наш батальйон. Ми допомагаємо їм матеріально. Вас прошу – підтримати морально та молитвою. Спокій і витримка дуже необхідні нашим хлопцям, нашим солдатам на війні», – звертався до варашан 13 березня мер.

Попри звернення міського голови та прохання зберігати спокій, 14 березня у місті перед стінами міськради все ж зібрались батьки, жінки, сестри та брати бійців тероборони, які нині несуть службу в Бахмуті. Вони вимагають відповідей на запитання, які їх турбують.

Про це з місця події інформує журналіст Район.Вараш.

Варашани жадають пояснень. Головна їхня претензія – свавілля військкоматів, за їхніми словами.

Мітингарів цікавить зокрема, чому бригаду тероборони відправили обороняти Бахмут без належного озброєння.

Присутні запевняють, що вони вже зверталися за поясненнями до місцевого військкомату, проте відповідей на свої запитання так і не отримали. 

«Наші хлопці були в теробороні. Яким чином, за якими документами і на яких підставах їх відправили туди? Хочемо, щоб міська влада дала запит в Службу безпеки України, у прокуратору та все вияснила. Можливо, це все робилось на законних підставах, але ми хочемо отримати відповідь!» – наголошує одна з учасниць акції.    

На вимогу містян мер Олександр Мензул таки написав звернення до командувача сил тероборони та головної служби правопорядку ЗСУ. Документ очільник міста зачитав уголос присутнім. У тексті йдеться про прохання евакуювати бригади тероборони з бойових дій в районі Бахмута та провести перевірку щодо правомірності їхнього відрядження у гарячі точки.

Нагадаємо: Центр стратегічних комунікацій зафіксував чергову інформаційну атаку росіян – у соцмережах з анонімних каналів ворог поширює рекламу з наміром зневірити українців у перемозі. Кампанія з розповсюдження брехні стартувала 11 березня.

Головні меседжі пропагандистів: 

  • Битва за Бахмут програна Україною;
  • На Заході не вірять в Україну;
  • Командування Силами оборони вже втекло, а «хлопці відбиваються самотужки»;
  • США зменшують постачання зброї, бо буцімто впіймали українську владу на крадіжках постачань.

Читайте такожРосія запустила потужну антиукраїнську кампанію у Facebook: як її розпізнати

 

Коментарі
15 Березня 2023, 04:53
Я підтримую Варажців котрі мітингують реально наших хлопців туди відправляють мясо і що до фейків, як далі зазначається у статті то правдою стає лише коли у наші міста чи села приїздить авто під назвою"На щиті" оце правда і вже не фейк. Належним чином забезпечити усією зброєю, транспортом військових не можна?????
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024