стрічка

Як вибрати пральний порошок

20 Лютого 2023, 10:21
Від якості прального порошку залежить вигляд речей після прання Реклама 955
Від якості прального порошку залежить вигляд речей після прання

Пральні порошки — це засоби побутової хімії, що видаляють забруднення з текстильних речей: одягу, постільної білизни, ковдр, гардин тощо. Від якості прального порошку залежить вигляд речей після прання — чи збережуть вони свій колір, чи стануть достатньо білими, чи не втратять форму. Також важливо правильно вибрати режим прання, температуру води та швидкість віджиму.

Винайдення та доступність автоматичних пральних машин значно полегшили побут. Хоча є такі речі, що потребують ручного прання. Кожен пральний порошок має своє призначення — за видом тканини, та типом прання. Універсальні засоби можуть бути використані в більшості випадків. Але білизну перед пранням все одно потрібно сортувати, та вибирати режими прання відповідно до інструкцій на етикетці.

Класифікація пральних засобів

Сучасні пралки-автомати оснащені великою кількістю програм та функцій. Але кожен тип білизни потребує окремого порошку. Як вибрати засіб, що не нашкодить речам:

  • темний одяг треба прати окремо з засобом для темних чи чорних речей;
  • білі тканини добре очищає порошок з оптичними речовинами, що додають їм сліпучого білого кольору;
  • для кольорових речей є спеціальний порошок, або можна використати універсальний варіант;
  • дитячий одяг перуть із засобами, що є гіпоалергенними;
  • делікатні гелі призначені для речей з шовку та вовни.

Додатково використовують різні засоби для виведення плям та пом'якшення води, кондиціонери для ополіскування. Якісні пральні порошки мають в складі речовини, що утримують колір тканини. Так яскраві та темні речі не тьмяніють після прання.

Склад пральних порошків

До складу пральних порошків входять синтетичні компоненти, що здатні легко впоратися з будь-якими забрудненнями. Додатково до порошку додають пом’якшувачі, що не дозволяють тканинам м’ятись під час віджиму, та надалі полегшують прасування.

Які складники є основою пральних порошків:

  • поверхнево-активні речовини — ПАР, котрі видаляють жирові забруднення;
  • ензими, що ефективні проти білків навіть у прохолодній воді;
  • кисневі речовини, що видаляють плями;
  • ароматизатори;
  • стабілізатор піни, для контролю її утворення.

До складу найчастіше входять захисні компоненти для деталей пральної машини. До дитячих пральних засобів не додають фарбники та штучні ароматизатори. На сайті інтернет-магазину PROSTOR представлено широкий асортимент пральних порошків відмінної якості. На сайті можна знайти засоби, що ефективно позбавлять забруднень будь-які речі.

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024