стрічка

У Володимирці відзначили чергову річницю першого бою УПА проти нацистських загарбників

07 Лютого 2023, 17:45
Біля пам’ятного знаку Першому бою УПА 604
Біля пам’ятного знаку Першому бою УПА

Мітинг з нагоди 80 річниці першого бою УПА проти нацистських окупантів відбувся у селищі Володимирець на місці визначної історичної події.

Присутні хвилиною мовчання 7 лютого вшанували пам'ять всіх борців за незалежність України, часів визвольних змагань Другої світової війни і сучасної війни за незалежність від російських окупантів, – інформує Вараська РВА.

Керівники району, громади та місцеві жителі піднесли квіти до пам’ятного знаку Першому бою УПА. По завершенню мітингу всі охочі мали можливість у Центрі культури і дозвілля «Перлина Полісся» ознайомитися з виставкою постерів «УПА. Історія нескорених».

Довідково: 7 лютого 1943 року сотня Григорія Перегіняка-«Довбешки-Коробки» напала на німецьку окупаційну адміністрацію, розташовану у Володимирці.

Завдяки блискавичності нападу акція вдалася: були захоплені казарми козаків і приміщення жандармерії. Убиті 7 осіб, у тому числі 3 козаків і 4 німців. Ще 6 козаків вивели і після допиту стратили в лісі неподалік Володимирця. 

Визволили з ув'язнення діяча ОУН на Сарненщині «Діброву». Захопили 20 карабінів, 65 ковдр і доволі багато амуніції. Втрати сотні становили 1 вбитого і 2 поранених.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром