стрічка

Тяжкохворому малюку з Володимиреччини ввели у Польщі рятівну ін'єкцію

30 Січня 2023, 18:26
Олексій Савостяник 1560
Олексій Савостяник

Олексій Савостяник із села Сварині, що на Володимиреччині (нині Сарненський район. – ред.), ще у серпні 2022 року виграв найдорожчий укол у світі. Проте ввели його дитині, що хворіє на рідкісне захворювання – спінальна м'язова атрофія – лише через п'ять місяців.

Як повідомляє ITV mediа group, рятівний укол Олексію ввели в одному з найбільших та найкраще оснащеному інституті дитячої охорони здоров'я в Польщі.

«Температура піднялась відразу після трьох годин після Zolgensma та трималась декілька днів. Надіємось, що все буде добре. Погіршення немає, апетит приходить в норму», – розповідає мама Василина.

Нагадаємо: в листопаді 2021 року дитині підтвердили діагноз спінальну м'язову атрофію другого типу. Відтоді родина активно збирала кошти на рятівний укол, вартістю понад два мільйони доларів.

Часу на порятунок було не так багато, оскільки ін'єкцію можна зробити до двох років, але найкраще – у перший рік життя. 

Упродовж дев'яти місяців волонтери та всі небайдужі збирали кошти на укол. До 3 серпня вдалось зібрати близько семи мільйонів гривень із необхідної суми, коли з'ясувалось, що родина виграла рятівний укол від «Новартіс».

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024