стрічка

Оборона Рівненщини – завдання не лише прикордонних громад, – Коваль

28 Січня 2023, 08:21
Фото ілюстративне 783
Фото ілюстративне

Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль 27 січня зібрав голів 64 громад області, аби поінформувати про пріоритети регіону на 2023 рік.

Головне завдання, яке ставлять перед собою місцева влада, військове командування і правоохоронні органи, – збільшення підтримки ЗСУ та посилення оборони Рівненщини, – наголошує голова ОВА.

«Усі мають включитися у роботу, щоб обороноздатність регіону була на найвищому рівні. Захист Рівненщини – це не питання Зарічненської чи Локницької прикордонних громад. Оборона розпочинається із найпівденнішої із наших громад. Це спільна справа», – акцентував головам громад Віталій Коваль.

Держава витрачає на оборону близько 45% бюджету. Усі громади області, за словами голови ОВА, також повинні активніше включитися в цей процес.

«Час вкладання бруківки чи озеленення скверів – минув. Сьогодні на фінансовому порядку денному – будівництво фортифікаційних споруд, копання протитанкових окопів та закупівля засобів протидії ворогу. Спільно, за участі кожної із 64-х громад», – наголошує голова ОВА.

Усі голови громад, за словами Віталія Коваля, підтвердили готовність фінансувати оборону та армію у максимальному обсязі.

Оборонні плани на 2023 рік підкріпили й відповідним рішенням Ради оборони області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024