стрічка

Освітяни Рафалівської громади отримали сучасні девайси для роботи

16 Січня 2023, 16:03
Фото селищної ради 754
Фото селищної ради

Освітяни Рафалівської територіальної громади отримали 15 новеньких хромбуків.

Про це інформують у селищній раді.

«Нові хромбуки уже розподілили між ліцеями, щоб вчителям було легше працювати й навчати дітей», – зауважує начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Оксана Кучик.

Зауважимо, що техніку громада отримала в межах національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю», завдяки співпраці Міністерства освіти і науки з компанією «Google» та за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

Окрім цього, вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Зокрема йдеться про набір інструментів для онлайн-комунікації між учнями і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.

«Зручні та потужні новенькі девайси допоможуть нашим викладачам бути мобільними та забезпечувати необхідний рівень якості діджиталізованої освіти», – зауважують у селищній раді.

Довідково: Хромбук (англ. Chromebook) — ноутбук або планшет з обмеженими можливостями виробництва фірми Google, що працює на операційній системі Chrome OS. Призначений для використання насамперед при підключенні до мережі інтернету, з більшістю додатків і даних, що знаходяться на «хмарі».

Хромбук є прикладом тонкого клієнта. Головною особливістю цих комп’ютерів є короткий час запуску.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024