стрічка

Готові відбити можливий наступ з території Білорусі, – бійці рівненської бригади ТрО

05 Січня 2023, 09:02
ЗРК С-60 1513
ЗРК С-60

На Рівненщині підрозділи ТрО ефективно використовують ЗРК С-60.

Готовність Збройних сил України відбити можливий напад агресора на північному напрямку з території білорусі – запорука того, що ворог сюди не сунеться, – запевняють військовослужбовці рівненської бригади територіальної оборони, – пише Армія.інформ.

Стрілець-навідник комплексу С-60 Олексій розповідає про свій «інструмент»: «Це дуже ефективна гармата. Вона в нас встановлена на базу високопрохідного автомобіля, може заїхати скрізь та за будь-яких погодних умов. Сьогодні під час тактичних навчань ми провели підготовку, виїзд та стрільби по наземних та повітряних цілях. Результат — десять із десяти. Все це завдяки високій злагодженості екіпажу та бажанню самовдосконалюватися. Я знаю тут кожне дерево, кожен кущик — ворогу тут не пройти. Бійці тероборони, що стоять на позиціях уздовж білоруського кордону, максимально вмотивовані, а тому не відступлять ні на крок зі своєї землі».

Довідково: Зенітно-артилерійський комплекс С-60 використовує зенітні гармати АЗП-57 калібру 57 мм. Призначений для знищення повітряних цілей на висоті до 6000 м, а також наземних, зокрема броньованих цілей на дальності до 12 000 м. Для знищення повітряних цілей використовуються унітарні постріли з осколковими трасуючими снарядами, а для знищення наземних броньованих цілей — унітарні постріли з бронебійними трасуючими снарядами. Осколкові снаряди оснащуються розташованим у бойовій частині детонатором із самоліквідатором.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024