стрічка

У Вараші стартувала «Ядерна школа»

26 Жовтня 2022, 12:39
Ядерна школа у Вараші 1499
Ядерна школа у Вараші

Стартував шостий сезон освітнього проєкту Рівненської АЕС «Ядерна школа».

Пів сотні старшокласників Вараської територіальної громади прийшли познайомитись з керівництвом електростанції, – інформують у пресслужбі станції.

Цьогоріч слухачами «Ядерної школи», спільного проєкту РАЕС та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області, стали 35 учнів усіх шести Вараських ліцеїв, гімназій та ліцеїв Вараської територіальної громади, а також 14 учнів Професійно-технічне училище РАЕС. На них впродовж навчального року чекає програма різноманітних екскурсій, лекцій, стажувань на посадах персоналу. 

Т. в. о. генерального директора Рівненської АЕС Павло Ковтонюк наголосив на екологічності атомної генерації, вона визнана «зеленою» світовою спільнотою, та її перспективності, адже планується будівництво нових енергоблоків, зокрема на ХАЕС та РАЕС.

Будівництво, відповідно до Меморандуму Енергоатома з компанією Westinghouse, здійснюватиметься за технологією західних партнерів, тому й вимогою до молодих спеціалістів буде вільне володіння англійською мовою. Мотиваційним фактором для вибору професії атомника є й рівень заробітної плати, який є найбільшим в регіоні.

Керівник електростанції зауважив, що чимала увага нині приділяється фізичній захищеності РАЕС: «Діяльність з обороноздатності електростанції не зупиняється, навпаки йде збільшення засобів і в кількісному, і в якісному контексті. Адже стабільна робота підприємства можлива завдяки спільним зусиллям ЗСУ, ДСНС, персоналу Компанії». 

Павло Ковтонюк підкреслив важливість стійкості енергосистеми країни, зважаючи на руйнування Росією деяких об’єктів енергетики, й закликав молодь до свідомого використання електроенергії у пікові часи навантаження з 19 до 23 години. Навіть зменшення енергоспоживання на 10% призведе до недопущення віялових відключень в країні.

Про РАЕС, як підприємство з багатогранною діяльністю, розповів т. в. о. заступника генерального директора електростанції з персоналу Валерій Ковальчук. Він ознайомив учнів із призначенням об’єктів соціальної інфраструктури РАЕС, які доступні кожному мешканцю міста-супутник та сприяють змістовному дозвіллю, розвитку талантів і відкриттю нових здібностей, підтриманню фізичної форми та зміцненню здоров’я.

«Якщо на підприємстві створено умови для активного відпочинку та особистісного розвитку, тоді й робота приносить задоволення», – підкреслив Ковальчук.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром