стрічка

Найкращий в Україні начальник караулу працює на Рівненській АЕС

06 Жовтня 2022, 13:09
Змагання ДСНС 1452
Змагання ДСНС

Рятувальник з охорони Рівненської АЕС – переможець завершального етапу конкурсу «Найкращий начальник караулу», який проводився на базі Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (Вінниця) під егідою Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляють у пресслужбі РАЕС.

Протягом трьох днів 41 рятувальник з різних регіонів України, які перемогли у відбірковому етапі конкурсу на регіональному рівні, демонстрували свій рівень підготовки.

Рятувальники змагалися у трьох номінаціях:

  • Найкращий начальник караулу Державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів
  • Найкращий начальник караулу Державної пожежно-рятувальної частини з охорони об'єктів
  • Найкращий молодий начальник караулу

У номінації «Найкращий начальник караулу Державної пожежно-рятувальної частини з охорони об'єктів» перше місце, з відривом в один бал від колеги з Хмельниччини, здобув начальник караулу ДРПЗ-2 Сергій Кайдан.

Конкурс проходив у два етапи – теоретичний та практичний.

Теоретичний етап складався з 50 тестів та двох задач.

Практика передбачала виконання нормативів зі спеціальної підготовки:

  • підйом автодрабиною на висоту 15 метрів;
  • оперативне розгортання; перенесення, встановлення і підйом по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі;
  • накладання джгута на потерпілого, в’язання мотузки за конструкцію в апараті.

Варто зауважити, що Сергій працює на посаді начальника караулу ДПРЧ-22 п’ять років та вже  не вперше бере участь і посідає призові місця у цих змаганнях, проте відзначає, що конкуренція була сильною та й вимоги до виконання нормативів були високі.

«Перемогти допомогла постійна робота над підтриманням фахових знань та фізичної форми, щоденні практичні заняття для удосконалення навичок, регулярні тренування пожежно-прикладним спортом на базі нашого загону», – запевняє Сергій Кайдан.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39