стрічка

У Вараші відбулась велоакція на підтримку тимчасово окупованого Енергодару

29 Серпня 2022, 18:05
У Вараші відбулась велоакція на підтримку тимчасово окупованого Енергодару 619
У Вараші відбулась велоакція на підтримку тимчасово окупованого Енергодару

Рівненські атомники – велокоманда спортсменів «РАЕС team» за сприяння Рівненської АЕС ініціювали благодійну акцію «Енергодар – це Україна», щоб підтримати мешканців тимчасово окупованого Енергодару та працівників Запорізької АЕС, які несуть службу в ЗСУ.

Про це інформують на сторінці Рівненської АЕС у фейсбук.

Благодійна велоакція, що була проведена на площі перед Палацом культури РАЕС, передбачала подолання 1350 кілометрів, які сполучають усі діючі електростанції України – від Рівненської до Запорізької АЕС. Кожен охочий, зробивши благодійний внесок, мав можливість проїхати на спеціальних велостанках довільну дистанцію віртуального маршруту від Вараша до Енергодару та, водночас, спостерігати свою поїздку на моніторах у реальному часі.

За час акції намет із велосипедними станками відвідали 73 людини, зокрема працівники РАЕС. Усі разом подолали відстань у 2303 км.

Також онлайн до акції доєдналися працівники Хмельницької та Південноукраїнської АЕС, жителі Дніпропетровщини, які разом проїхали відстань у 1782 км. Вони долали власні кілометри, фіксуючи їх під час велопоїздки у додатку Strava, а працівники ПАЕС – на аналогічних велостанках в місті Южноукраїнськ.

Наймолодшим учасником акції став семирічний Ілля, який прокрутив педалі майже три кілометри. Хлопчик разом зі своїми однолітками зібрали на власному ігровому «блокпості» в населеному пункті поруч Вараша понад 1800 гривень, які пожертвували на підтримку акції.

Найбільшу відстань – 250 кілометрів здолав працівник ПАЕС Олексій Волобуєв, який надіслав свої результати онлайн.

Офлайн найбільше кілометрів – 208 – проїхав працівник РАЕС Сергій Муравинець.

У цілому до акції «Енергодар – це Україна» долучилися в офлайн та онлайн форматах близько сотні небайдужих людей. У результаті організаторам вдалося зібрати 38 137 гривень. Зібрані кошти стали частиною суми, за яку буде придбано квадрокоптер для виконання бойових завдань українськими військовослужбовцями, які несуть службу у Запорізькій області. Цією акцією організатори та учасники також сподіваються підтримати моральний дух енергодарців та привернути увагу світової спільноти до їхнього окупованого міста та Запорізької АЕС.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024