стрічка

Ринок праці на Рівненщині: яких спеціалістів потребують роботодавці

18 Серпня 2022, 17:18
Фото ілюстративне 1891
Фото ілюстративне

За сім місяців 2022 року понад три тисячі роботодавців шукали собі працівників через центри зайнятості, сформувавши майже десять тисяч вакансій. Про це повідомляє директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Найчастіше на Рівненщині потребують кваліфікованих робітників з інструментом. Йдеться про швачок, електромонтерів, електрогазозварників, слюсарів-ремонтників, слюсарів-сантехніків, операторів верстатів з програмним керуванням.

Також є попит на робітників з обслуговування устаткування та машин: водіїв автотранспортних засобів, токарів, операторів заправних станцій, трактористів та машиністів кранів.

Великий попит у роботодавців мають і працівники сфери торгівлі та послуг, зокрема продавці продовольчих товарів, з лотка, на ринку, пекарі, продавці-консультанти.

Найменше вакансій є для кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства, а також законодавців, вищих державних службовців, керівників та менеджерів.

Наразі у базі вакансій Рівненського обласного центру зайнятості майже одна тисяча пропозицій роботи. У середньому на одну вакансію претендували десятеро безробітних (на 1 серпня 2021 року – 5).   

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39