стрічка

Без мін: в Україні запрацював новий мобільний додаток, що інформує про небезпеку

08 Серпня 2022, 18:54
Новий мобільний застосунок 2528
Новий мобільний застосунок

Волонтери благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки ДСНС України розробили новий мобільний застосунок – «MineFree» (Без мін).

Призначення додатку – підвищення рівня захисту цивільного населення від небезпечних вибухових пристроїв, можливість повідомлення про виявлення боєприпасів та інформування про території, які несуть потенційну загрозу для населення, – повідомляють у ДСНС.

З початку російської агресії працівники ДСНС вилучили більше ніж 176 тисяч вибухонебезпечних предметів на території нашої держави. Однак, попри зусилля рятувальників, понад 30% території України зараз вважається потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями.

Щодня мешканці міст і селищ наражаються на небезпеку через залишену або використану ворогом вибухонебезпечну зброю на вулицях, роздоріжжях, лісах, полях, річках, озерах тощо. Багато людей повертаються у рідні домівки та місця, однак умови життя змінилися, і про це необхідно пам'ятати.   

Завдяки застосунку «MineFree», кожен, хто встановить його на свій мобільний в Україні, матиме можливість: 

  • переглянути мапу, на якій позначено потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС.
  • отримати сповіщення у випадку наближення до небезпечного об'єкта. 
  • ознайомитися з довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів.
  • повідомити про виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Для зареєстрованих користувачів у застосунку розроблена спеціальна електронна форма з фото, описом, адресою і геолокацією. Ця інформація відразу надходить до рятувальників, що забезпечує оперативне реагування ДСНС і подальше знешкодження таких предметів.

Більше про весь функціонал можливо дізнатися з сайту www.minefree.info

Застосунок розроблений у максимально зручній формі для використання громадянами різних вікових категорій. Дизайн та інтерфейс застосунку впровадили агенції Grape та Axicube, а концепцією та розробкою займалися компанії  Eleken та Quantumobile. Розробники застосунку планують постійно удосконалювати його можливості.  

Застосунок можливо завантажити з App Store та Google Play.

 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024