стрічка

Бунт у Полицькій колонії засуджені влаштували через невдоволення умовами утримання

26 Липня 2022, 16:04
Бунтівників переведуть до іншого закладу 2218
Бунтівників переведуть до іншого закладу

Представниця секретаріату уповноваженого Верховної ради з прав людини Катерина Погорська зауважує, що бунтарів з Полицької виправної колонії переведуть в інший виправний заклад, оскільки ті невдоволені умовами їхнього утримання.

Про це повідомляє Суспільне.

Нагадаємо: уночі 25 липня поліція отримала повідомлення про бунт у виправній колонії. Йшлося про нищення майна та пожежу у приміщенні.

Згодом на сайті прокуратури області уточнили, що в’язні забарикадувалися у житловій зоні закладу і не допускали персонал, вибили вікна, пошкодили меблі у житлових бараках, влаштували пожежу у карантинному приміщенні та їдальні. Йшлося про те, що це зробили засуджені із Запорізької області.

У бунті брали участь приблизно 60 засуджених. Ці дані повідомила директорка департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму секретаріату уповноваженого Верховної ради з прав людини Катерина Погорська. Бунтували евакуйовані з Вільнянської виправної колонії №20 Запорізької області.

«Причиною бунту стало невдоволення режимом утримання і, як ми розуміємо, ставленням працівників установи до засуджених. Мабуть, для цього була якась причина. Виникли масові заворушення, внаслідок яких виникла пожежа в їдальні установи. Пожежу ліквідували. Постраждалих серед засуджених та працівників установи немає», – зазначила Катерина Погорська.

Також вона повідомила, що до подій 25 липня регіональний представник уповноваженого Верховної ради України двічі відвідував Полицьку виправну колонію.

«Були візити 8 квітня і 19 липня за зверненнями до уповноваженого щодо неналежного поводження в цих установах. Результатами є відкриті кримінальні провадження з Офісом генерального прокурора і місцевою прокуратурою за статтею 365 Кримінального кодексу України», – зазначила Катерина Погорська.

І додала, що вимогу учасників бунту щодо переведення в іншу виправну установу виконають.

«Що буде з адміністрацією установи, покажуть результати розслідування, яке проведуть правоохоронні органи. Ми не можемо зараз говорити про наслідки, тому що відкриті кримінальні провадження», – сказала Катерина Погорська.

З її слів, кримінальні провадження за фактом бунту в Полицькій виправній колонії відкрили за двома статтями, це масові заворушення і дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024