стрічка

У Володимирецькій громаді заморозять деякі соціальні проєкти, щоб виділити чотири мільйони гривень Вараській РВА

13 Липня 2022, 13:39
Фото ілюстративне 985
Фото ілюстративне

Володимирецька селищна рада надасть Вараській районній військовій адміністрації субвенцію у розмірі чотири мільйони гривень.

Відповідне рішення прийняли депутати селищної ради 8 липня під час 13 сесії.

Очільниця Вараської РВА Людмила Мариніна необхідність такої субвенції пояснює потребами батальйону територіальної оборони (три мільйони гривень), а також потребами громад, на території яких розміщені позиції військових.

«Сума для бюджету громади немала, адже якщо дивитись на доходи бюджету 2021 року, то чотири мільйони гривень – це майже місячний розмір власних доходів громади», – зауважують у селищній раді.

Якщо деякі громади свій бюджет не виконали, то Володимиреччина отримала на 13,2 мільйона гривень більше, ніж було заплановано. Перевиконання стало можливим завдяки більшим надходженням з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Обґрунтовуючи клопотання, Людмила Мариніна пояснила, що батальйон ТРО потребує постійної підтримки від усіх громад краю. Крім того, підтримки потребують громади, які знаходяться у безпосередній близькості до кордону з Білоруссю – Зарічненська та Локницька. Вони сьогодні перебувають у найбільшій небезпеці, в разі чого змушені будуть першими тримати удар, а на їх території військові постійно відпрацьовують оперативні завдання. 

Ще мільйон гривень потрібен для поповнення зарплатного фонду працівників управління соціального захисту населення Вараської РДА.

Для того, щоб надати РВА субвенцію, депутатам довелось призупинити виконання деяких соціальних проєктів у громаді, зокрема завершення реконструкції приймального відділення Володимирецької багатопрофільної лікарні чи закупівлі шкільного автобуса.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024