стрічка

Змагались слюсарі: у Вараші відбувся конкурс профмайстерності

13 Липня 2022, 11:43
Фото пресслужби РАЕС 996
Фото пресслужби РАЕС

На Рівненській АЕС відбувся щорічний конкурс професійної майстерності серед молоді за професією «слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування».

Цього року в цеху з ремонту тепломеханічного устаткування енергоремонтного підрозділу (ЦРТМУ ЕРП) охочими продемонструвати власні професійні вміння й навички стали четверо молодих слюсарів третього розряду, – повідомляють у пресслужбі РАЕС.

Під час теоретичного та практичного етапів конкурсу учасників оцінювала комісія у складі представників цеху, навчально-тренувального центру та Організації молоді ППО Рівненської АЕС.

У ході першого етапу працівники пройшли тестування за трьома основними напрямами: охорона праці, пожежна безпека та правила технічної експлуатації. Для підготовки до цього етапу молодь опрацювала чималу кількість технічної літератури. У результаті тестування кожен з конкурсантів отримав найвищу оцінку та підтвердив високі знання з обраного фаху.

Практичний етап конкурсу передбачав виконання центровки помпового агрегата. Відповідно до технологічної карти виконання робіт оцінювалось за такими параметрами:

  • підготовка робочого місця;
  • проведення підготовчих робіт та попередня центровка агрегата;
  • центровка агрегата;
  • контрольна перевірка виконаної роботи.

Для фіксації остаточного та проміжного результатів спеціалісти використовували задані карти необхідних вимірів. 

Як зауважили самі конкурсанти, виконувані технологічні операції на обладнанні, а саме ремонт обертових механізмів є частиною їхньої буденної роботи.

У підсумку конкурсних випробувань перемогу виборов Владислав Ковальчук, другим став Артем Декусаров, а третє місце посів Ілля Вальдман.

Начальник дільниці з ремонту обертових механізмів ЦРТМУ ЕРП відзначив високу мотивацію молодих фахівців до саморозвитку, відшліфовування власної майстерності та підвищення рівня культури безпеки на виробництві.

Переможець цьогорічного конкурсу вперше бере участь у такому заході. Молодий спеціаліст зазначає, що ним керувало прагнення показати свої вміння, випробувати себе в конкурентному середовищі, здобути новий досвід. Колись випускник профтехучилища Рівненської АЕС Владислав Ковальчук уже три роки працює на підприємстві, один з яких – з обладнанням у зоні суворого режиму електростанції.

Читайте такожМіненергетики відзначило працівниць Рівненської АЕС

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024