стрічка

В «Укрзалізниці» обіцяють повернути «кукушку» додому після окремого розпорядження

11 Липня 2022, 12:33
Кукушка у Береговому 1216
Кукушка у Береговому

Рухомий склад відомої вузькоколійки з Рівненщини на початку липня екстрено вивезли на Закарпаття.

Після розголосу цієї події і закидів місцевих жителів про те, що «кукушку» нахабно забрали, аби порізати на метал, в «Укрзалізниці» запевнили, що «після окремого розпорядження» весь рухомий склад та обладнання повернеться додому – в Антонівку.

«Ніхто не збирається різати на брухт, розбирати на запчастини чи експлуатувати потяг, він тут на зберіганні, під пильним наглядом охоронців. Фахівці обстежать несучі конструкції рухомого складу і визначать необхідний вид ремонту. Паралельно займаємося пошуком необхідних матеріалів для ремонту колій», – обіцяє представник Укрзалізниці, керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки Олег Заблудовський.

Нагадаємо: рухомий склад вузькоколійки Антонівка – Зарічне залізничники взялися екстрено евакуйовувати 1 липня, пояснюючи це заходами безпеки, адже, мовляв, потяг курсував неподалік кордону із Білоруссю.

От тільки «кукушка» не працює уже з березня 2020 року, а загроза наступу військ із території Білорусі наявна з перших днів повномасштабної війни росії проти України та її народу.

Рухомий склад потяга вивезли у Берегове, що на Закарпатті. Як прихистили потяг, дивіться на фото:

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024