стрічка

Операція «псевдоевакуація»: з Рівненщини екстрено вивезли «кукушку»

05 Липня 2022, 13:53
Пустка-депо 1041
Пустка-депо

Рухомий склад вузькоколійки Антонівка – Зарічне 1 липня взялися екстрено евакуйовувати залізничники, пояснюючи це заходами безпеки, адже, мовляв, потяг курсував неподалік кордону із Білоруссю.

От тільки вузькоколійка, яка більш відома як «кукушка», не працює уже з березня 2020 року, а загроза наступу військ із території Білорусі наявна з перших днів повномасштабної війни росії проти України та її народу, – зауважує кореспондент Район.Вараш.

Не встигли жителі Вараського району натішитись новиною про те, що найближчим часом потяг відновить курсування, щоправда, для початку лише на відрізку Антонівка – Біле, як раптом згори прийшла вказівка екстрено евакуювати вузькоколійку.

Нагадаємо: наприкінці червня вузькоколійку відвідала делегація на чолі з представником Укрзалізниці, керівником напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки Олегом Заблудовським.

«Ми докладемо всіх зусиль для того, щоб зберегти та відновити малу залізницю, одне з перших чудес Рівненщини», – запевняв стурбованих поліщуків посадовець.

У тому, що ця операція ніщо інше як псевдоевакуація наразі не сумнівається ніхто з тутешніх жителів і місцевих працівників залізниці, адже понад два роки в Укрзалізниці на постійні прохання та заклики відновити курсування потяга лише розводили руками, посилаючись на збитковість «кукушки», а тут раптом така турбота: окрім рухомого складу, з депо вивезли все «до останнього болтика».

«Забрали навіть брухт. З бетону вирвали труби, домкрати і устаткування. Кузню теж забрали», – розповів у коментарі Суспільному охоронець депо «Антонівка» Олександр Мельник.

Тим часом речник «Львівської залізниці» Андрій Везденко у своїх коментарях все ж наполягає на безпекових заходах, а той таки Олег Заблудовський додає: «Міноборони офіційно повідомило «Укрзалізницю» про можливі обстріли залізничних об'єктів на Волині та Рівненщині. Узгодивши з військовими, прийняли рішення евакуювати рухомий склад та обладнання з декількох залізничних вузлів. Після окремого розпорядження військових, коли загроза мине, все повернуть назад».

Читайте такожКу-ку: Коли культура шкутильгає

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024