стрічка

У Вараші розробляють простір для велолюбителів

01 Липня 2022, 18:08
У Вараші розробляють простір для велолюбителів 523
У Вараші розробляють простір для велолюбителів

Зустріч із велоспортсменами, любителями альтернативних видів транспорту Вараської громади та представниками влади щодо розробки велоконцепції у громаді відбулась 30 червня.

Про це повідомили у Вараській міській раді.

На ній учасникам представили бачення можливої реалізації ідеї: облаштування розмітки для велосмуги, велодоріжок, встановлення велопарковок, розробка мобільного додатку для любителів екотранспорту, створення туристичних веломаршрутів тощо.

За словами заступника міського голови Дмитра Стецюка, ідея розвитку велоконцепції у громаді виникла у зв'язку із новими реаліями життя: нестача пального, збільшення його ціни та загальним збільшенням альтернативного виду транспорті у місті.

«Насамперед, в останніх умовах розвитку нашої країни, коли є паливна криза, коли збільшується ціна на пальне велотранспорт це дуже хороша альтернатива, що створює економію сімейному бюджету, підвищує мобільність та популяризує здоровий спосіб життя. У громаді збільшилася користувачів велотранспортом, електросамокатами. Ми отримали від них запит щодо необхідності створення альтернативи руху, тому ми разом з громадськістю та лідерами у велоспорті почали напрацювання щодо велоконцепції, яка має в собі не лише створення велоінфраструктури, але й популяризація цього виду транспорту в місті», – зауважив Дмитро Стецюк.

Наступної зустрічі учасники робочої групи будуть обговорювати свої напрацювання щодо теми реалізації велоконцепції у Вараській громаді.

Читайте також: На Рівненщині виділили гранти та стипендії на розвиток культури області

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром