стрічка

Цуренко перемогла в українському дербі на Вімблдоні

30 Червня 2022, 10:10
Цуренко перемогла в українському дербі на Вімблдоні 232
Цуренко перемогла в українському дербі на Вімблдоні

У другому колі на Вімблдоні глядачі спостерігали українське дербі між Лесею Цуренко й Ангеліною Калініною

Як повідомляє «Суспільне Спорт», перша ракетка України Калініна та п'ятий номер країни Цуренко до цього жодного разу не грали одна з одною на професійному рівні.

Калініна впевнено розпочала дебютний очний матч проти Цуренко, оформивши ранній брейк у першому сеті. Леся тричі заробляла брейкпойнт, коли Ангеліна подавала на сет, проте Калініній вдалося з третьої спроби реалізувати сетбол і повести в матчі – 1:0 (6:3).

Цуренко все ж вдалося здобути брейк у другій партії та повести 3:1, але Калініна одразу зробила зворотний брейк у наступному геймі й урешті зрівняла рахунок – 3:3. За рахунку 5:4 Цуренко знову взяла гейм на подачі української суперниці та оформила перемогу в сеті – 6:4.

На початку вирішальної третьої партії Калініна повела з брейком – 3:1. У шостому геймі Цуренко зрівняла рахунок до 3:3 після тривалої боротьби на подачі Ангеліни, а пізніше зробила ще один брейк, що дозволило їй перемогти в сеті – 6:3 – і завершити матч, що тривав дві з половиною години, на свою користь.

Таким чином Цуренко вперше за понад три роки вийшла до третього кола на турнірі Великого шолома. Востаннє їй це вдавалося на Ролан Гаррос-2019. Єдиний раз Цуренко пробивалася далі другого кола на Вімблдоні в 2017 році, тож цього разу українка повторила свій топрезультат турніру.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром