стрічка

Депутати Вараського району вимагають повернути Павлишина на посаду гендиректора РАЕС

28 Червня 2022, 18:39
Зміна керівництва, на думку депутатів, може призвести до послаблення обороноздатності Рівненської АЕС 1959
Зміна керівництва, на думку депутатів, може призвести до послаблення обороноздатності Рівненської АЕС

Депутати Вараської районної ради наполягають на скасуванні наказу ДП «НАЕК «Енергоатом» про переведення гендиректора Рівненської АЕС Павла Павлишина на посаду директора ВП «Атомремонтсервіс» та вимагають його повернення на попередню посаду.

Про це йдеться у відповідному зверненні депутатів від 28 червня, – повідомляє Zahid.espreso.tv. 

Звернення адресовані президенту Володимиру Зеленському, прем'єр-міністру Денису Шмигалю, секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову.

«Депутатський корпус Вараської районної ради шокований цим рішенням, яке, на наш погляд, є необ’єктивним, несвоєчасним та може призвести до послаблення обороноздатності Рівненської АЕС та регіону в цілому. Ворог із середини намагається дестабілізувати ситуацію, діючи ніби в інтересах України, імітуючи підсилення Атомремонтсервісу, але при цьому працює в інтересах російського агента Деркача з метою контролю та знищення єдиної енергосистеми України.

Звертаємо Вашу увагу, що на кордоні з Рівненською областю, з боку республіки Білорусь, зосереджене велике угрупування російських збройних сил, яке становить безпосередню загрозу безпеці ядерного об’єкта з усіма пов’язаними з цим наслідками», – йдеться у зверненні.

Також обранці застерігають, що події останніх днів, а зокрема ракетні удари по Сарнах, які призвели до руйнування цивільної інфраструктури та загибелі й поранення місцевих жителів, доводять надзвичайну небезпеку для ядерного об’єкта.

«Такі дії значно знижують рівень обороноздатності, адже для налагодження новим керівником контактів та взаємодії з усіма силовими структурами, знання оперативної обстановки вимагають тривалого часу, якого в умовах війни немає.

Маніпуляції керівництва «Енергоатому» щодо напруженості всередині колективу ВП РАЕС необґрунтовані та безпідставні. Керівництво Компанії зробило все, щоб із критичного напряму забрати ту людину, яка дійсно може завадити захопленню РАЕС», – наголошують депутати.

Нагадаємо: нині посаду гендиректора РАЕС обіймає Павло Ковтонюк, який до цього працював головним інженером на РАЕС.

Рішення про кадрову ротацію в «Енергоатомі» пояснили, зокрема, так: таке кадрове рішення сприятиме об‘єктивному й неупередженому розслідуванню правоохоронними органами резонансної справи, в якій замішаний син Павла Павлишина. Йдеться про побиття на турбазі 64-річної варашанки, яка за три дні після інциденту померла у медзакладі. Нагадаємо: інцидент на базі відпочинку на Білому озері стався 18 червня.

Читайте такожДепутати Вараша закликають керівництво країни звернути увагу на пресинг гендиректора РАЕС

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024