стрічка

Ціни під час війни: скільки коштує цукор у Вараші

18 Червня 2022, 08:36
Цукор 1214
Цукор

Район.Вараш порівнює ціни на продукти, на які в Україні завжди спостерігається підвищений попит.

Не секрет, що дорожчати продукти в Україні почали ще задовго до активних бойових дій. І, щоб захистити людей з невеликим доходом, ще наприкінці минулого року уряд ухвалив постанову про обмеження зростання цін на деякі соціально значущі продукти. Проте війна внесла свої корективи.

І хоча на період воєнного стану і три місяці після нього уряд подовжив державне регулювання цін на соціально значущі продукти (вітчизняного виробництва), встановивши рівень надбавки не вище 10%, ціни невпинно лізуть догори.

Раніше ми вже порівнювали ціни на гречку та борошно. Цього разу під прицілом – цукор.

Так, станом на 17 червня найдешевше придбати кілограм цукру можна було в «Екомаркеті» – за 28 гривень.

Від 30 до 35 гривень за кілограм солодкого продукту просять у гуртівні «Гранд», «АТБ», «SPAR», «Зерномаркеті» та на ринку.

Натомість в «А-маркеті» просять 41 гривню за кілограм кристалізованої сахарози, а в магазині «Нектар» покупцям доведеться викласти взагалі 43 гривні за кілограм цукру.

Стрибок цін на цей продукт трапився наприкінці травня. Так, приміром, місяць тому за кілограм цукру найбільше просили у «Зерномаркеті» – 34 гривні за кілограм, а найдешевше його можна було придбати у гуртівні «Гранд» та «SPAR» – за 24 гривні.

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром