стрічка

Скандальновідомий храм у Заболотті відвідав архіпастир ПЦУ

08 Червня 2022, 11:23
Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон 1418
Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон

Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон 7 червня очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова у селі Заболоття Вараського благочиння.

Про архіпастирський візит повідомляє Рівненська єпархія ПЦУ.

 

Владиці співслужили протоієрей Віталій Бондар, настоятель храму протоієрей Віктор Когут та запрошене духовенство.

Під час богослужіння присутні помолились за визволення України від російських загарбників та за здоров`я українських воїнів, які ціною власного життя захищають нашу незалежність.

Наприкінці відправи архієрей звернувся до пастви з повчальним словом та відзначив благословенними грамотами церковний актив.

Зауважимо, що храм у Заболотті після кількох років поневірянь, судової тяганини та скандалів, лише нещодавно відновив богослужіння.

Нагадаємо: релігійний конфлікт у Заболотті розпочався ще у 2019 році, коли громада Свято-Іоанно-Богословської парафії на загальних зборах ухвалила  рішення про перехід до Православної церкви України.

Тоді на зборах громади за перехід в ПЦУ проголосували 216 осіб, утримались – семеро.

Статут громади у новій редакції зареєстрували рішенням голови Рівненської ОДА та внесли відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Однак, представники УПЦ МП із цим не погодились та подали до суду.

Читайте також: Затяжний конфлікт: що кажуть учасники релігійного протистояння у Заболотті

У січні 2021-го року Верховний суд визнав право на церкву за ПЦУ.

А в травні 2021 року поблизу храму трапилась сутичка, внаслідок якої допомоги потребували два десятки осіб. Після цього поліція опечатала храм. І він залишався зачиненим донедавна.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром