стрічка

З початку року шахраї обібрали довірлих жителів Вараського району на понад 600 тисяч гривень

30 Травня 2022, 18:25
Шахрайство 695
Шахрайство

На території Вараського району почастішали випадки видурювання у місцевих жителів грошей шляхом обману або зловживання довірою.

Лише у поточному році правоохоронними органами району на підставі заяв і повідомлень громадян зареєстровано 67 кримінальних проваджень за фактами шахрайства (стаття 190 Кримінального кодексу України), – повідомили Район.Вараш у окружній прокуратурі.

Відповідно до матеріалів кримінальних проваджень зловмисники різними шахрайськими схемами незаконно заволоділи грішми краян в сумі понад 600 тисяч гривень.

Найчастішими шахрайськими схемами є телефоні дзвінки, операції з банківськими картками та покупки товарів через інтернет.

Читайте такожШахраї поцупили з банківської картки жителя Володимирця понад 140 тисяч гривень

«Для прикладу, одним із найулюбленіших способів шахраїв отримати доступ до вашої банківської картки є «банківський працівник» або фішинг. На ваш мобільний телефон надходить дзвінок, людина представляється працівником банку і починає з вами бесіду в ході якої розвідує вашу конфіденційну інформацію, щоб згодом використати її для доступу до ваших заощаджень.

Запам’ятайте назавжди, жоден банк ніколи не дозволить своїм працівникам шляхом використання телефонії спілкуватися на тему ваших конфіденційних даних. Дзвінок може носити лише інформативний характер, вимагати від вас можуть лише кодове слово, яке ви повідомляли у фінустанові у якості паролю, щоб підтвердити певні дії з вашими картками. Тому коли вам зателефонують з банку, у жодному разі не повідомляйте ніяких даних про себе і свої картки – вся потрібна інформація у них присутня. І ні в якому разі ніде і ніколи не повідомляйте нікому три цифри (CVC- код), що на звороті вашої картки і строк її дії», – наголошують у прокуратурі.

 

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомляйте про це в поліцію за телефоном «102».      

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром