стрічка

Берегиня автентичного поліського співу Данія Чекун заспівала про нинішню війну

28 Квітня 2022, 12:59
Домініка Чекун 1881
Домініка Чекун

Зіркова бабуся із Зарічненщини, одна із останніх носійок автентичного співу північного Полісся, яка володіє складною старовинною технікою співання Доміка Чекун вигадала мелодію на слова вірша співзасновниці Ініціативи «Навчай українською» Іванни Кобєлєвої про нинішню війну в Україні.

Про це повідомляє журналістка Район.Вараш.

Іванна 19 квітня написала і опублікувала на своїй сторінці у фейсбуці символічний вірш про пташку та війну. У коментарях користувачі соцмережі одразу почали писати, що його слова мусять бути покладені на музику, адже він звучить як пісня.

Опісля цей вірш прочитала Наталя Рибка-Пархоменко, актриса театру Леся Курбаса, яка одразу загорілась цією ідеєю. А мелодію вигадати попросила не аби кого, а берегиню автентичного поліського співу Домініку Чекун.

Так поліська бабуся, що знає понад 150 давніх українських пісень і пісні якої є в аудіоколекції світової спадщини ЮНЕСКО, заспівала про війну, що нині триває в Україні.

Що з цього вийшло, дивіться у відео:

Нагадаємо: у 2017 році її вокал увійшов до пісні «Янголи» відомого українського гурту «ТНМК». До слова, прихильники гурту назвали цю пісню однією з найкращих у репертуарі виконавців.

Читайте також:

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром