стрічка

У Володимирці відновили видобуток бурштину

27 Березня 2022, 10:39
Бурштин 1518
Бурштин

У грудні 2021 року ТОВ «Центр «Сонячне ремесло» завершило сезон видобутку бурштину на родовищі «Володимирець – Східний».

Днями, попри воєнний стан, родовище запрацювало, – пише Володимирець.Сіті.

Підприємство запустилось 20 березня.

«Попри надзвичайно складну ситуацію в державі вирішили розпочати видобувний сезон. Наразі на підприємстві працює майже півсотні осіб. Більшість – місцеві, з Володимирця та довколишніх сіл. В основному за фахом вони електромеханіки, машиністи помпових установок, машиністи екскаваторів, служба охорони і так далі. Усі офіційно працевлаштовані», – розповідає операційний директор ТОВ «Центр «Сонячне ремесло» Андрій Пєтухов.

У 2021 році компанія «Сонячне ремесло» видобула майже 2,5 тони бурштину-сирцю. Практично вся продукція пішла на експорт. Основним покупцем і споживачем продукції є Китай. В цілому, якщо аналізувати бурштиновидобувний бізнес, то, за словами Андрія Пєтухова, для держави це суттєва підтримка, бо від продажу бурштину за кордон Україна отримує валютні надходження та позитивний торговий баланс.

На ділянці, де нині працює «Сонячне ремесло», за словами Андрія Пєтухова, запас бурштину, згідно з геологічною розвідкою, 33 тонни. Глибина залягання запасів – від п’яти до дванадцяти метрів.

Нагадаємо: саме на родовищі «Володимирець – Східний» торік добули рекордний за масою камінь, якому досі не було аналогів в історії України, масою 5,3 кілограма.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024