стрічка

Українцям дозволили користуватися арештованими коштами

15 Березня 2022, 10:07
Арештовані гроші 1903
Арештовані гроші

Українці, на рахунки яких наклали арешт органи державної виконавчої служби чи приватні виконавці, можуть користуватися своїми коштами за умови, якщо сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищує 100 тисяч гривень.

Про це йдеться у розпорядженні № 198-р «Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану», яке Уряд ухвалив 2 березня, – повідомляє пресцентр Національного банку України.

Ухвалення такого рішення в НБУ пояснили необхідністю забезпечити життєдіяльність населення в умовах воєнного стану відповідно до урядового розпорядження «Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану».

Крім того, Міністерство юстиції України повідомило, що у разі відкриття нового рахунку клієнтом, на кошти якого у цьому ж банку накладено арешт, людина може вільно відкрити такий рахунок та здійснювати видаткові операції з нього — але лише до завершення дії воєнного стану в Україні.

Національний банк уже поінформував банки про порядок здійснення видаткових операцій із рахунків громадян за наявності арешту на кошти та закликає банки врахувати його під час обслуговування громадян.

«В умовах війни держава не може залишити українців без можливості розпоряджатися своїми коштами на елементарні життєві потреби. Просимо банки відповідально підійти до цього питання та забезпечити таку можливість громадянам, рахунки яких були заблоковані до війни» – наголосив заступник голови Правління Національного банку Олексій Шабан.

Читайте також: Нацбанк послабив низку заборон на операції в іноземній валюті

 

 Якщо у вас досі виникають проблеми із розрахунками, звертайтеся до свого банку з вимогою виконувати рішення Уряду.

Також рекомендуємо звертатися на гарячу лінію Національного банку за телефоном 0 800 505 240.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39