стрічка

Священник зі Старої Рафалівки підтримав звернення щодо розірвання зв’язків з РПЦ

04 Березня 2022, 16:47
РПЦ 802
РПЦ

Священник Сергій Прокопчук, настоятель Миколаївської церкви села Стара Рафалівка підтримав звернення священників різних єпархій до керівництва  церкви щодо розірвання зв'язків з РПЦ і засудження злочинного мовчання керівництва Російської Церкви в особі патріарха Кирила.

Про це пише Володимирець.сіті.

«В цей страшний час, коли від рук росіян гинуть воїни і мирні жителі нашої країни, ми маємо засудити і релігійно-націоналістичну ідеологію руского міра. Вона є головною причиною нинішніх жахів війни. Росія і росіяни впевненні у своїй особливості. Вони, під впливом релігійно-націоналістичної ідеології, вважають своєю «місією – спасти світ». Нині вони «спасають українців».

Ми маємо визнати, що руйнівна політика керівництва РПЦ, призвела до розколу українського православ'я в 90-х роках 20 століття і розколу світового православ'я в наші дні.

В ці тяжкі часи випробувань нашого народу, ми зрозуміли цінність єдності України і українців. Тому ми, православні українці, повинні знайти в собі сили визнати і свою провину у розколі українського та світового православ'я і примиритися для досягнення миру і перемоги над злом.

Напередодні Прощеної неділі – це є закликом від Господа! Нехай Господь береже всіх нас! Христос посеред нас!», – йдеться у повідомленні.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39