стрічка

Релігійна громада у Заболотті продовжує судитись за храм, поки – безрезультатно

10 Лютого 2022, 13:33
Храм у Заболотті 533
Храм у Заболотті

Релігійний конфлікт у Заболотті розпочався ще у 2019 році, коли громада Свято-Іоанно-Богословської парафії на загальних зборах ухвалила  рішення про перехід до Православної церкви України.

Як повідомляв Район.Вараш раніше, тоді на зборах громади за перехід в ПЦУ проголосували 216 осіб, утрималось – семеро.

Статут громади у новій редакції зареєстрували рішенням голови Рівненської ОДА та внесли відповідні зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. Однак, представники УПЦ МП із цим не погодились та подали до суду. У січні 2021-го року Верховний суд визнав право на церкву в Заболотті за ПЦУ.

Читайте також: Релігійний конфлікт у Заболотті: єпархія ПЦУ готує низку звернень до керівництва вищих держструктур

А в травні 2021 року поблизу храму трапилась сутичка, внаслідок якої допомоги потребували два десятки осіб. Після цього поліція опечатала храм. Він зачинений і досі.

Читайте також: Затяжний конфлікт: що кажуть учасники релігійного протистояння у Заболотті

Парафіяни ж вирішили судитись.

Проте у серпні 2021 року Володимирецький районний суд роз’яснив позивачам, що з вказаними позовними вимогами слід звертатись до господарського суду. Віряни цю ухвалу оскаржили.

Рівненський апеляційний суд 27 січня розглянув скаргу на ухвалу Володимирецького районного суду. Про це повідомляє Володимирець.сіті.

Проте апеляційний суд залишив скаргу не задоволив та залишив ухвалу Володимирецького районного суду від 30 серпня 2021 року без змін, підтвердивши, що цей спір повинен розглядати господарський суд.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024