стрічка

Господиня з Борового виготовляє оригінальні зефірні ласощі

07 Січня 2022, 10:41
Букет із зефіру 1855
Букет із зефіру

У наш час кондитерська справа перетворилась на справжнє мистецтво. Просто вразити смаком нині вже мало, найперше треба зуміти привернути увагу до свого виробу, підкорити клієнтів його зовнішнім виглядом і новизною, бо спочатку замовники звертають увагу на обгортку, а вже опісля на начинку. 

Так, дивує публіку виготовленням зефіру, який шкода їсти, Любов Тернюк із Борового. Разом із донькою Аллою вони творять із зефіром справжнє диво – у їхніх руках цей смаколик перетворюється на квіти та чудернацькі фігурки звірят.

«Приблизно рік тому випадково в інтернеті побачила відеоурок майстрині, що робить зефірні букети. Вирішила спробувати і собі. Люблю експериментувати, готувати щось нове й оригінальне», – зізнається господиня та додає, що на замовлення готує дуже рідко, бо на це їй просто бракує часу, тож дивує своїми смаколиками жінка переважно рідних і близьких їй людей.

За рік часу на замовлення жінка зробила лиш до п’яти букетів, і якби не доньки, які написали про це у соцмережах, ніхто, мабуть, так і не дізнався б про її солодке захоплення.

Проте доньки не лише прорекламували маму у соцмережах.

«Старша моя донька Алла теж потроху вже робить зефірні квіти. А якщо букет готуємо на замовлення, то його оформлення це вже виключно її справа: розмістити квіти, надати форму букету та запакувати його», – розповідає пані Люба та додає, що молодша донька Олена натомість вміє все це гарно сфотографувати і поширити у соцмережах.

 

Господиня зауважує, що ціна зефірного букету залежить не від його ваги (як практикують кондитери, що виготовляють торти, наприклад), а від об’єму. А коштують такі букети від 200 гривень.

За словами пані Люби, зефірна маса, яка виготовляється з сиропу і білкової маси дуже швидко застигає.

Цукор, вода, агар-агар і яблука – складники сиропу. Білок і цукор – основа зефірної маси.

«У  мене є хвилин 20 для того, щоб всю масу перетворити на квіти. Тому на букет доводиться й кілька разів замішувати масу. Загалом процес займає приблизно годину часу», – говорить майстриня.

Спочатку з маси кондитерським шприцом чи просто ложкою формують заготовку для майбутніх квіток. Опісля, надавши необхідного кольору завдяки гелевим харчовим барвникам, роблять квітку – висаджують шприцом квіти: пелюстки та листочки. Маса застигає дуже швидко, тому працювати треба оперативно, а порції робити невеликими.

Якщо такі букети підійдуть більше для дорослих, то малеча буде в захваті від чудернацьких звіряток і всіляких веселих мордочок, які майстриня також залюбки готує.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024