стрічка

Телемедицина: у селах Вараської громади тестують нову послугу

22 Грудня 2021, 08:59
Телемедицина 533
Телемедицина

У Вараському центрі первинної медичної допомоги запрацювала у тестовому режимі телемедична послуга при плановому лікуванні у галузі кардіології.

Про це інформують на сайті мерії.

«Із початку тижня працюємо у тестовому режимі. Наші сімейні лікарі завершили декілька етапів навчання та одержали п’ять комплектів спеціальних телемедичних наборів. Ці пристрої призначені для збору, передачі та зберігання інформації про фізіологічні параметри організму пацієнта – вимірювання артеріального тиску, електрокардіографічне дослідження, частота серцевих скорочень, вимірювання функцій дихання, вимірювання насиченості крові киснем та інше. Загалом процес відбувається так: лікар «первинки» робить кардіограму за допомогою телемедичного обладнання. Медпрацівники інтервенційного відділення, побачивши запит, здійснюють планову консультацію. У результаті – відповідь отримує сімейний лікар. Таким чином, пацієнту не треба далеко їхати та стояти у черзі», – деталізує заступник директора Вараського центру первинної медичної допомоги Павло Пан.

Розпочали роботу у тестовому режимі сімейні лікарі амбулаторії у селах Заболоття, Сопачів, Мульчиці та Більська Воля.

За словами медика, у Вараській громаді тестувати телемедичну послугу розпочали з кардіології, але у майбутньому планують також застосовувати ендокринологічні, пульмонологічні та дерматоскопічні телемедичні протоколи.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39