стрічка

Банки не захотіли: вараський «Благоустрій» не купить спецтехніку у лізинг

09 Грудня 2021, 15:36
Тендер не відбувся 588
Тендер не відбувся

Комунальне підприємство «Благоустрій» ще восени повідомляло про намір придбати декілька одиниць спеціальної техніки. А під час жовтневої сесії Вараської міської ради депутати дозволили керівництву підприємства укласти лізинговий контракт. Проте не так сталося, як гадалося.

Аби зміцнити свою матеріально-технічну, «Благоустрій» мав намір придбати рециклер асфальту, асфальтоукладач, дорожній каток, трактори, розкидачі піску для доріг і тротуарів, автогідропідйомник, екскаватор-навантажувач з обладнанням та іншу спецтехніку. Відтак подали всі необхідні документи до Мінрегіону. У вересні оголосили торги про послуги фінансового лізингу на придбання комунальної техніки. Проте 7 листопада торги не відбулися, оскільки жоден учасник не виявив бажання взяти участь у відкритих торгах.

У Вараській міській раді зауважують, що подібну ситуацію спостерігають й у багатьох інших громадах.

«Планувалося, що субвенція буде спрямована комунальним підприємствам на здійснення авансового платежу за договором фінансового лізингу. Однак, тендерна процедура закупівлі КП «Благоустрій» не відбулася, жоден банк не захотів взяти участь у торгах. До слова, від інсайдерів у фінансових установах, які мали намір взяти участь у тендері, нам стало відомо, що кошти не виділятимуться. На жаль, громади залишилися сам на сам у цьому питанні. Отже, будемо розраховувати на власні можливості, на платників податків нашої громади, адже техніка нам дуже потрібна», – зауважує директор Департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва Дмитро Ющук.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024