стрічка

Уродженця Вараського району судитимуть за гранату на машині поліцейського

24 Листопада 2021, 15:07
У Рівному судитимуть чоловіка, який повісив на машину поліцейського гранату 532
У Рівному судитимуть чоловіка, який повісив на машину поліцейського гранату

Кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України відносно 35-річного рівнянина слідчі слідчого управління скерували до суду із обвинувальним актом. 

За скоєне йому може загрожувати від трьох до семи років позбавлення волі, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 

Нагадаємо, увечері 17 січня цього року 29-річний рівнянин — поліцейський, який обіймає керівну посаду, виявив прикріплену гранату до ручки водійських дверцят автомобіля «Lexus», яким він користується. Належить позашляховик його матері.

На момент огляду місця події боєприпас не був приведений у бойове положення, а відтак загрози для оточення не становив

За фактом погрози вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу та незаконним поводженням із бойовими припасами відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статей 345 і 263 Кримінального кодексу України. Зокрема, експертиза підтвердила, що зловмисник прикріпив гранату «РГД-5», яка дротом була з’єднана із запалом та становила одне ціле.

За результатами проведених слідчих дій та розшукових заходів працівники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області, слідчого управління та інших оперативних служб, вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 35-річний уродженець Вараського району, який наразі проживає у Рівному. Чоловік раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв. Втім, відомо, що ніс службу в зоні АТО.

17 лютого на підставі ухвали суду під час обшуку його автомобіля «BMW» поліцейські виявили та вилучили іще один корпус гранати «РГД 5» та запал до неї. 

За обома фактами 35-річному жителю обласного центру повідомили про підозру та підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Однак суд, задовольнив його частково, призначивши заставу у розмірі 45 тисяч гривень. Підозрюваний сплатив вказану суму та нині перебуває вдома.

Слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів у справі, закінчили досудове розслідування, а кримінальне провадження за обома статтями скерували до суду.

Обвинувачений у скоєному не зізнається і зі слідством не співпрацював. Від будь-яких пояснень відмовлявся на підставі статті 63 Конституції України.

Поліцейські встановлюють особу замовника злочину.

Читайте також:  Рівнянин, якого підозрюють у розбоях, перебуватиме під вартою

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39