стрічка

Оплата компослуг онлайн: у Володимирці стартували цифрові навчання

30 Вересня 2021, 10:51
Цифрові тренери 419
Цифрові тренери

Перші воркшопи з цифрової грамотності влаштували для жителів Володимирецької громади.

Усіх охочих безкоштовно навчали оплачувати комунальні послуги онлайн. Це один із серії тренінгів, який провели у рамках проєкту «Цифра в кишені», – інформують у Рівненській ОДА.

На наступних заняттях місцеві жителі зможуть, зокрема, попрактикуватися записуватися до лікаря, не виходячи з дому, купувати квитки у такому ж режимі, користуватися сервісами відеотелефонії, отримувати державні послуги через портал «Дія».

Воркшопи відбуваються на базі Володимирецької центральної бібліотеки. А проводять їх працівники книгозбірні, які пройшли спеціальну підготовку.

Серед учасників першого тренінгу – місцеві жителі віком 50+. Це, зокрема, працівники освіти, бухгалтери, медики, які вийшли на пенсію. Переконують – тема онлайн-послуг для них актуальна, адже це дозволяє економити і час, і гроші.

Тим часом за словами тренерів-бібліотекарів, охочих повчитися вносити показники лічильника і платити за комуналку онлайн виявилося навіть більше, ніж очікували. Тож із цієї теми планують влаштувати додатковий воркшоп. І серед майбутніх слухачок вже є дві 70-річні жінки.

Проєкт є пілотним. Окрім Володимирецької громади, реалізовується також у Гощанській, Дубенській, Сарненській та Здолбунівській.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024