стрічка

На сесії Вараської міської ради питання об'єднання гімназії та ліцею №2 спрямували на доопрацювання

25 Вересня 2021, 17:09
Сесія 561
Сесія

У Вараші відбулася 12 сесія Вараської міської ради. Депутати розглянули 112 питань порядку денного, левова частина з яких «земельні».

Про це повідомляють у Вараській міськраді.

Засідання розпочалося із виступів жителя вулиці Лугової Володимира Мельника та директора Вараського ліцею №4 Євгенії Сахнюк щодо участі у благодійному проєкті закладу освіти. Затим депутати запропонували своїм колегам підтримати їх звернення.

Депутат Олександр Дерев'янчук (фракція «Європейська солідарність») виголосив два звернення до органів державної влади. Зокрема, щодо недопущення штучного скорочення переліку категорій людей, котрі можуть одержувати субсидії, та проведення індексації пенсій згідно з законодавством. Окрім цього депутати звернулися до Верховної Ради Україини, до Кабінету Міністрів України щодо запобігання необґрунтованому підвищенню тарифів та відмови від перекладання відповідальності стосовно тарифної політики на органи місцевого самоврядування і передбачення достатньої кількості коштів у держбюджеті.

Міський голова Олександр Мензул виголосив звернення Асоціації громад зон спостереження АЕС також до органів державної влади про спрямування коштів, які передбачені для компенсації соціально-економічних ризиків згідно з ЗУ «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», і направлення їх не до загального фонду держбюджету, як це відбувається нині й Кабінет Міністрів України має можливість розпоряджатися ними на власний розсуд, а до спеціального фонду, щоб ці гроші таки надходили до громад, розміщених у зонах спостереження АЕС.

Депутат Володимир Грушевський (фракція «Голос») звернув увагу на безвідповідальність деяких підрядників, котрі розробляли і впроваджували проєкти щодо індивідуальних теплових пунктів, і запропонував відновити роботу депутатської комісії.

Депутат Дмитро Мохнар (фракція «За майбутнє») звернувся щодо необхідності ремонту тротуару уздовж будинків у м-р Будівельників 7А, 7Б, Вараського ліцею №2 у напрямку вул. Енергетиків.

Депутат Ігор Саворона (фракція «Сила людей») звернув увагу на порушення правил розміщення реклами цирком, котрий нині гастролює у Вараші.

Під час розгляду першого питання порядку денного щодо реорганізації Вараської гімназії шляхом приєднання до Вараського ліцею №2 депутати вислухали звернення представників обох закладів освіти. Затим була оголошена перерва для консультацій.

Після майже двогодинних дебатів депутати повернулися до сесійної зали. Міський голова Олександр Мензул запропонував відкласти розгляд цього питання для доопрацювання.

«Потреба у реорганізації ні у кого не викликає сумнівів. Однак є певна неузгодженість щодо безпосередньої реалізації процесу об'єднання двох закладів освіти. Тому я даю низку доручень управлінню освіти, департаменту житлово-комунального господарства, майна та будівництва та іншим, щоб випрацювати детальний механізм запуску. Лише після того, як ми будемо мати документ, який влаштує усі сторони, ми запропонуємо проєкт рішення на чергову сесію», сказав Олександр Мензул.

Також депутати проголосували за зміну назви Будинку дитячої та юнацької творчості на Центр дитячої та юнацької творчості, затвердили Програму висвітлення діяльності Вараської міської ради та її виконавчих органів на 2022-2025 роки, дозволили Вараській багатопрофільній лікарні прийняти на зберігання, із можливістю використання медичного спеціалізованого обладнання та ухвалили рішення щодо інших питань порядку денного.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024