стрічка

У Володимирецькій громаді стартують навчання з користування популярними онлайн-послугами

22 Вересня 2021, 11:48
Цього тижня у п'яти громадах Рівненщини стартують безкоштовні воркшопи 813
Цього тижня у п'яти громадах Рівненщини стартують безкоштовні воркшопи

Цього тижня у п'яти громадах Рівненщини стартують безкоштовні воркшопи, на яких усі охочі зможуть повчитися користуватися онлайн-послугами у рамках пілотного проєкту «Цифра в кишені».

Навчання проходитиме у міських чи районних бібліотеках Володимирецької, Гощанської, Дубенської, Сарненської та Здолбунівської тергромад. До речі, в останній із них до процесу долучається відразу дві книгозбірні – в Здолбунові та Копиткові, – інформують у Рівненській ОДА.

«Цей проєкт є освітнім. Його основна мета – навчити жителів громад користуватися найпопулярнішими і найзатребуванішими онлайн-послугами. У тому числі й державними. Можливо, для декого це видасться чимось складним. Але насправді такі речі суттєво спрощують життя, допомагають зекономити час і гроші», – пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило.

Навчання відбуватиметься з таких тем: запис до лікаря онлайн, оплата комунальних послуг через інтернет, купівля квитків у такому ж режимі, сервіси відеотелефонії, державні послуги через портал «Дія».

Кожен охочий може стати учасником як одного з цих воркшопів, так і всієї серії. Щоправда, для цього потрібен попередній запис. Адже тренери (а ними стали працівники бібліотек) формуватимуть групи.

Щоб детальніше дізнатися про графік «цифрового» навчання, можна звертатися у місцеві бібліотеки.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024