стрічка

У Зарічненській громаді хочуть організувати добровільні пожежні команди за польським зразком

06 Вересня 2021, 12:18
Пожежна команда 1125
Пожежна команда

У рамках проєкту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні» відібрали 20 громад, які працюватимуть з польськими колегами над створенням добровільних пожежних команд.

«U-LEAD з Європою» отримали 249 заявок (17% від всіх громад в Україні). З них до другого етапу було відібрано 45 громад - чотири з Рівненської області. Після верифікації та візитів до громад сформовано перелік із 20 учасниць проєкту. Дві з них представляють Рівненщину це Зарічненська та Локницька громади.

Також відібрано резервний перелік 8 громад. Вони можуть бути запрошеними до участі, якщо громади-переможці не зможуть виконати передбачених проєктом зобов’язань. До слова, у резервному списку також є представники Рівненщини – Володимирецька громада.

При відборі переможців, серед інших факторів, враховувалися мотивація громади, можливість підтримувати довгостроковий розвиток добровільних пожежних команд на своїй території.

В рамках проєкту заплановано проведення відкритих онлайн-заходів для всіх зацікавлених громад в організації добровільних пожежних команд. Вже у вересні польські експерти поділяться практичним досвідом щодо функціонування системи добровільних пожежних команд у Польщі. Адже цього року Асоціація добровільних пожежних команд Польщі відзначає 100-річчя від часу свого заснування.

Читайте також: У Володимирецькій громаді перейменують 15 вулиць

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром