стрічка

Річниця Незалежності: як святкуватимуть у громадах району

21 Серпня 2021, 08:39
У територіальних громадах Вараського району відзначатимуть День Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України 804
У територіальних громадах Вараського району відзначатимуть День Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України

Упродовж двох днів у територіальних громадах Вараського району відзначатимуть День Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України.

Як святкуватимуть, Район.Вараш повідомили у Вараській РДА.

Так, у Вараській територіальній громаді 23 серпня на площі біля міської ради о 10:00 стартує автопробіг Вараш — Озерці — Мульчиці — Рудка — Більська Воля — Собіщиці — Сопачів — Бабка — Стара Рафалівка — Заболоття — Вараш.

А о 12:00 розпочнеться урочиста частина свята та дитячий тематичний флешмоб.

По завершенню – покладання квітів загиблим Героям в селі Бабка.

Увечері на площі біля стадіону «Ізотоп» відбудеться акустичний вечір пам’яті Андрія Кузьменка («Скрябіна»). Опісля – кінопоказ просто неба.

А 24 серпня з 09:00 до 16:00 відбуватимуться спортивні заходи (козацькі забави, пляжний футбол, парковий волейбол) на території зони відпочинку річки Стир.

Офіційне ж святкування розпочнеться о 17:00 — на майдані Незалежності зустрічатимуть учасників районного автомарафону.

Опісля відбудеться нагородження та концертна програма за участю колективів Центру дозвілля, Вараського міського центру соціальних служб, Палацу культури ВП «Рівненська АЕС» та окремих місцевих виконавців.

О 20:00 виступлять хедлайнери свята гурти LETAY та Gar4Ica.

Впродовж дня діятимуть фуд-корти, дитячі зони.

У Зарічненській територіальній громаді 23 серпня о 09:00 стартує урочиста хода з державним прапором України та автопробіг з державною символікою, який перейде в урочистий мітинг та церемонію підняття Державного Прапора України.

Опісля о 16:00 в селищі відбудеться квіткова виставка, а о 18:00 розпочнекться святковий концерт «Моя Україна – єдина і вільна».

З 20:00 до 22:00 проведуть святкову дискотеку для дітей.

А 24 серпня у селищі упродовж дня митці краю працюватимуть над створенням арт-проєкту в рамках програми «Мріємо та діємо».

У Полицькій територіальній громаді святкування триватимуть упродовж кількох днів.

Окрім традиційного урочистого підняття Державного Прапора України, там проведуть Всеукраїнську акцію пам’яті «Сонях», вшанують захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, проведуть низку тематичних виставок, зокрема «Ми ровесники твої, Україно», «Парад вишиванок» та «Мій край чудовий – Україна».

Відбудеться й святкова програма «День народження країни» з квестом «Я – українець», «Козацькими забавами» та конкурсом малюнків на асфальті.

Долучиться громада і до районного автопробігу.

У Локницькій територіальній громаді планують провести концертну програму та фестиваль «Гостинна громада».

Рафалівська територіальна громада 23 серпня організує святкові заходи, присвячені Дню Державного Прапора, а 24 серпня проведе малюнок на асфальті, літературну студію та долучиться до урочистого мітингу і автопробігу у Володимирці.

Увечері відбудеться святкова дискотека.

Як святкуватиме Володимирецька громада, Район.Вараш уже інформував.

Тому лиш нагадаємо, що у Володимирець у День Незалежності завітає син відомого дисидента Василя Стуса Дмитро.

Окрім того, там урочисто зустрічатимуть учасників районного автопробігу із громад, аби далі однією спільною колоною рушити до Вараша.

А по завершенні на всіх охочих чекатиме перегляд кіно просто неба.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024