стрічка

Молодь із Нового Села впорядковує німецьке військове поховання

31 Липня 2021, 10:03
Німецьке військове поховання часів Першої світової війни 726
Німецьке військове поховання часів Першої світової війни

Група волонтерів із Нового села, заручившись підтримкою, та з дозволу адміністрації Нобельського Національного Природного Парку, на чолі з Михайлом Костюковичем приступили до першого етапу очищення кладовища, котре не прибиралося кілька десятиліть. Ідея прибрати і впорядкувати німецьке військове поховання часів Першої світової війни, що знаходиться на території Нобельського НПП в селі Ніговищі, виникла після екскурсії групи юнаків і дівчат з Нового Села.

Про це повідомляють на сторінці Нобельський Національний Природний Парк.

На цьому етапі ініціатори вирізали хмиз, аварійні дерева, викосили траву, визначили контури кладовища та почали підіймати із землі надмогильні пам’ятники. Робота тривала протягом всього дня.

Далі у планах – відшукати усі надмогильні пам’ятники, ідентифікувати написи на них, очистити від бруду, пофарбувати та належним чином упорядкувати могили. Планують огородити поховання парканом та розмістити інформаційний стенд. А також потрібно зарівняти сліди мародерів, адже в минулі роки грабіжники неодноразово провадили розкопки солдатських могил.

Відтепер кладовище знаходиться під наглядом інспекторів служби державної охорони Нобельського НПП. Найближчим часом мають намір довести до кінця розпочату справу разом з підтримкою групи хлопців-волонтерів.

«Дуже вдячні їм за проявлену ініціативу та небайдужість. Спільними зусиллями відновимо історичну пам'ять та облаштуємо ще один туристичний об’єкт на території Нобельського НПП», – йдеться у дописі.

Читайте також: У Володимирці оновлюють дитячий майданчик

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39