стрічка

На Рівненщині випав підкислений дощ

21 Липня 2021, 13:22
В Укргідромедцентрі рекомендують під дощем не купатися 1132
В Укргідромедцентрі рекомендують під дощем не купатися

Унаслідок аварії, яка трапилася на підприємстві «РівнеАзот», у повітря потрапив окис азоту. Через це на Рівненщині випав підкислений дощ.

Про це інформує Український гідрометцентр.

Нагадаємо: на заводі «Рівнеазот» у вівторок, 20 липня, сталася аварія — розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

Станом на 6:00 21 липня жодної загрози населенню та навколишньому середовищу немає. На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031 – 0,074 мг/м3 при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м3 та оксиду азоту 0,029 – 0,048 мг/м3, при гранично допустимій концентрації – 0,4 мг/м3».

Азотиста хмара в атмосферу все ж потрапила, і поступово розсіювалася й осідала локально, не поширюючись на велику відстань від місця викиду, завдяки погодним умовам на Рівненщині впродовж минулої доби. 

Проте деяка кількість окису азоту розчинялась в атмосферній воді, знижуючи кислотність опадів на північному заході країни. Тому, в деяких районах Рівненщини випадали підкислені дощі, і хоча вже загрози немає, варто сьогодні під дощами не «купатись», а все ж убезпечити себе від можливих кислотних дощів парасолькою.

Між тим за словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, зменшенню концентрації шкідливих речовин спряли погодні умови, зокрема дощ, тому повітря було чистішим, ніж зазвичай у цю пору.

Нагадаємо: вибух на підприємстві розслідує поліція. Оскільки рятувальники та інші відповідальні служби про аварію на «Рівнеазоті» дізнались із соцмереж, у керівництва вимагатимуть пояснень та скерують перевірки. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39