стрічка

Нобельському нацпарку хочуть змінити межі

14 Червня 2021, 10:04
Нобельському парку хочуть змінити межі 1447
Нобельському парку хочуть змінити межі

Жителі села Борове вимагають змінити межі Нобельського національного природного парку, зокрема виключити з його території землі, що належать цій сільраді.

Відповідне звернення вони адресували депутатам Рівненської обласної ради.

Як відомо Району.Вараш, робоча група, що вивчає це звернення засідатиме 14 червня.

Нагадаємо, селяни не хочуть, аби на їхній території функціонував національний парк. У зв'язку з цим 22 березня у Боровому відбувся протест.

Читайте також: У Боровому протестували проти діяльності Нобельського парку на прилеглій території

Довідково:

Нобельський національний природний парк створено відповідним Указом Президента України від 11 квітня 2019 року з метою збереження, відтворення та ефективного використання типових і унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність.

Нобельський НПП – це 25, 3 тисяч гектарів земель державної власності (зокрема, землі ДП "Володимирицьке лісове господарство" та ДП "Зарічненське лісове господарство" загальною площею 15 397,7 га, решта – землі водного фонду (12 озер, 5 річок), болота та землі запасу за межами населених пунктів. найдовша вузькоколійна залізниця в Європі «Антонівка-Зарічне», унікальна флора та фауна, цінні природоохоронні, наукові та рекреаційні ділянки.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром