стрічка

Асоціація «ОТГ Рівненщини» провела своє виїзне засідання у Вараському районі

11 Червня 2021, 15:44
Асоціація «ОТГ Рівненщини» провела своє виїзне засідання у Вараському районі 996
Асоціація «ОТГ Рівненщини» провела своє виїзне засідання у Вараському районі

Асоціація «ОТГ Рівненщини» провела своє виїзне засідання у Вараському районі, ознайомившись з особливостями розвитку сільських, селищних та міських громад.

Про це йдеться на сторінці «ОТГ Рівненщини».

Як розповів голова Асоціації Сергій Пилипчук, ця поїздка дає можливість не тільки побачити все хороше, але й у діалозі та обміні досвідом знайти шляхи розв'язання назрілих проблем.

«На нашій конференції наприкінці минулого року ми вирішили, що маємо у 2021 побувати у всіх чотирьох районах Рівненщини та ознайомитися з життям наших громад. Полицька сільська, Володимирецька селищна та Вараська міська громади, звісно, суттєво відрізняються одна від одної, але для наших голів з інших громад області це безцінний досвід. Зрештою, ми могли цим громадам розповісти про свої напрацювання і у таких дискусіях та дружніх спілкуваннях знаходити щось корисне і для себе, і для нашої спільної справи», — наголосив він.

 У Полицях сільський голова Микола Озеруга ознайомив  учасників поїздки  з роботою сільської ради та показав вже практично готову до приймання пацієнтів сільську амбулаторію. Її особливістю буде те, що у приміщенні відразу передбачене і житло для лікаря. 

Володимирецький селищний голова Василь Ковенько зустрів гостей у  районному колегіумі, де потім відбулось і робоче засідання Асоціації. Під час засідання гостям презентували проєкт соціально-економічного аналізу Володимирецької селищної територіальної громади — документ, що стане основою стратегії розвитку.

З вітальним словом звернулись селищний голова,  голова Вараської райради Ярослав Березюк, а  директор Володимирецької багатопрофільної лікарні Іван Караїмчук розповів про особливості функціонування цього закладу. Вразила учасників заходу робота та технічне оснащення колегіуму,  директор якого Анатолій Остапенко, разом з педагогічними працівниками, презентували функціонування семи STEM -лабораторій та центрів закладу.

Цього ж дня учасники поїздки  відвідали підприємство «Сонячне ремесло», яке віднедавна відновило видобуток бурштину.

Другого дня  делегація Асоціації  відвідала Вараську громаду. Керівники громад області побували в Інформаційному центрі «Полісся» та Навчально-тренувальному центрі ВП "Рівненська АЕС", оглянули матеріально-технічну базу Вараського ліцею №1,  стадіону «Ізотоп» та ознайомилися з роботою Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Під час зустрічі з міським головою Олександром Мензулом обговорили  проблемні питання, що нині виникають у громадах. Зокрема, проблема збирання сміття, утримання полігонів твердих побутових відходів. Голова міської громади розповів про роботу старост, розвиток інфраструктури тощо.

Під час виїзного засідання Асоціацією «ОТГ Рівненщини» ухвалили два звернення до органів державної влади, які незабаром будуть оприлюднені.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024