стрічка

Енергоблок РАЕС № 2 можна використовувати ще 10 років

10 Червня 2021, 15:13
На енергоблоці реалізували низку заходів з підвищення рівня його безпеки 977
На енергоблоці реалізували низку заходів з підвищення рівня його безпеки

Енергоблок Рівненської АЕС №2 найближчі 10 років можна використовувати.

Таке рішення ухвалили 10 червня, під час засідання колегії Держатомрегулювання України щодо результатів державної експертизи звіту з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №2 Рівненської АЕС. Про це інформують на сайті РАЕС.

Ліцензію на право здійснення довгострокової експлуатації енергоблоків номер 1, 2 РАЕС видало Держатомрегулювання у грудні 2010 року, з умовою проведення переоцінки безпеки кожні 10 років.

Наприкінці травня поточного року успішно провели інспекційне обстеження щодо готовності діяльності енергоблоку №2 у понадпроєктний термін.

Під час онлайн-засідання генеральний директор підприємства Павло Павлишин розповів про стан виконання робіт із періодичної переоцінки безпеки енергоблоку №2 РАЕС, зазначивши, що на енергоблоці в узгоджених обсягах виконуються усі заплановані заходи КзПБ та усунення відступів від вимог норм і стандартів з ЯРБ, усунено всі зауваження держекспертизи ЯРБ до Звіту з періодичної переоцінки безпеки блоку, а стан ядерної та радіаційної безпеки, системи поводження із паливом та радіоактивними відходами, аварійної готовності й реагування відповідає вимогам нормативно-правових актів.

Атомник також наголосив, що на енергоблоці реалізували низку заходів з підвищення рівня його безпеки, зокрема наразі триває модернізація системи поводження з транспортними контейнерами, а також виконання трьох «постфукусімських» заходів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024