стрічка

Звинуваченому в п'яній смертельній автопригоді поблизу Нетреби загрожує до десяти років позбавлення волі

10 Червня 2021, 17:01
Від отриманих травм чоловік загинув на місці події. 1140
Від отриманих травм чоловік загинув на місці події.

Чоловікові, якого звинувачують у п'яній смертельній автопригоді поблизу села Нетреба, загрожує до десяти років позбавлення волі.

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування та скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо жителя села Антонівка, обвинуваченого у скоєнні смертельної автопригоди.

Про це інформують на сайті ГУНП у Рівненській області.

У рамках досудового розслідування слідчі встановили, що 16 квітня цьогоріч близько о пів на першу ночі в урочищі «Підкова» 30-річний водій «Volkswagen Passat», здійснюючи рух заднім ходом, допустив наїзд на 31-річного односельця, із яким разом відпочивали. Потерпілий втратив рівновагу та впав на землю, після чого водій продовжив рух і наїхав на нього колесом.

Від отриманих травм чоловік загинув на місці події. 

За результатами освідування 30-річний кермувальник перебував у стані алкогольного сп’яніння. Алкотестер показав 2,42 проміле. Це і підтвердили надалі результати судової біологічної експертизи.  

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого, за частиною 3 статті 286-1 Кримінального кодексу України 30-річному чоловікові повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Підозрюваний свою вину визнає частково і стверджує, що спиртне вживав після ДТП.

Відповідно до санкції статті йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39